"Sağlıkta Yapay Zeka Uygulamaları: Robotik Cerrahi" Semineri Düzenlendi.

Haber Tarihi :   08.12.2022

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Ameliyathane Hizmetleri Programı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Hesna GÜRLER ve Öğr. Gör. Gamze EĞRİ tarafından Sağlıkta Yapay Zeka Uygulamaları Semineri düzenlendi. Yapay zeka uygulamalarını içeren Robotik Cerrahi konusunda öğrencilerin farkındalığını artırmak amacı ile düzenlenen etkinliğe, akademisyenler ve Ameliyathane Hizmetleri Programı öğrencileri katıldı.

Öğr. Gör. Gamze EĞRİ’nin moderatörlüğünü yaptığı seminerde Dr. Öğr. Üyesi Hesna GÜRLER “Yapay Zeka, Sağlıkta Yapay Zekanın Uygulama Alanları ve Robotik Cerrahi” ile ilgili sunum yaptı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ameliyathane Sorumlu Hemşiresi Burak YILDIZ ise robotik cerrahi konusunda klinik deneyimlerinden örnekler verdi, ameliyathane çalışanlarının robotik cerrahi ile ilgili rol ve sorumluluklarını anlattı. Seminer sonunda konuşmacılara SHMYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Funda EVCİLİ tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.