WALDORF OYUN ATÖLYESİ


WALDORF OYUN ATÖLYESİ

 

“Nesneleri tanıyabilmek için, kişi onlarla uğraşmalı, onlarda değişiklik yapmalı, yerini değiştirmeli, birleştirmeli, ayırmalı,tekrar birleştirmelidir. Bilgi, kişinin nesnelerle olan ilişkilerinden doğar” – Jean PIAGET 

           Waldorf yaklaşımı çocukların kendi dünyalarına bağlı olarak yaratıcı oyun kurmasını, serbest oyun felsefesini benimsemiş bir eğitim sistemidir. Waldorf eğitim yaklaşımı 1919 yılında Rudolf Steiner tarafından geliştirilmiştir. Waldorf yaklaşımı eğitimi bir sanata dönüştürmeyi amaç edinen bütüncül bir yaklaşımdır. Çocukların sosyal, duygusal, ruhsal, ahlaki, fiziksel ve zihinsel açılardan dengeli bir biçimde ve çok yönlü olarak gelişebilmesini amaçlar. Waldorf yaklaşımına uygun olarak üretilen oyuncaklarda plastik yoktur. Tamamen doğal malzemeden üretilmiştir. Oyuncaklar standart bir oynama şekli olmayan pasif oyun yöntemine uygun olarak dizayn edilmiştir. Bu oyun yönteminde oyuncakla nasıl oynanacağı tamamen çocuklarınızın özgür iradesine bırakılmıştır.

       Atölyemizde tamamen waldorf oyuncakları kullanılarak çocukların hayal dünyalarını oyuncaklarla ortaya çıkartmanın yanı sıra, çocuğun sosyalleşmesini, yeteneklerini geliştirmesini, eğlenerek öğrenmesini, paylaşımcı olmasını, ezberlemekten öte sorular sorup sorgulayarak, öğrenme ve keşfetme deneyimini gerçekleştirmesini amaçlıyoruz.

Yukarı