Müdürün Mesajı


Sevgili Öğrenciler;

Toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine evrensel standartlar çerçevesinde katkıda bulunmak amacı ile gerçekleştirilen sağlık hizmetleri bir ekip işi olup, sağlık teknikerleri bu ekibin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Sağlık teknikerleri;  devlet ve özel hastanelerde, aile sağlık merkezlerinde, polikliniklerde, optisyenlik müesseselerinde ve medikal cihaz firmalarında çalışabilen, temel sağlık bilgisi ve becerisine sahip, sağlık bakanlığınca yetkileri belirlenmiş sağlık çalışanlarıdır. Meslek yüksekokulumuzun amacı mesleki donanıma sahip, mesleğini seven ve hastaları ile iyi iletişim kuran sağlık teknikerleri yetiştirmektir.

Sağlık teknikerleri, sağlık hizmetlerinin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Bu nedenle nitelikli sağlık teknikerleri yetiştirmemiz gerektiğinin farkındayız. Bu kapsamda programlarımızdaki stajlara ve uygulamalı derslere önem veriyoruz. Buna ek olarak yüksekokulumuzda öğrencilerimizin pratik yapmalarını sağlamak için simülasyon ve uygulama laboratuvarlarımız da var. Nitelikli sağlık teknikerleri yetiştirmek için pratik dersler kadar kuramsal dersler ve öğrencilerin farklı özelliklerini keşfetmesini sağlayacak destekleyici derslerde önemlidir. Bunun nedenle yüksekokulumuzda farklı mesleki alanlarda uzmanlaşmış geniş bir öğretim elemanı kadrosu ile eğitim vermekteyiz. 

Sizleri öğrencimiz olarak aramızda görmekten mutlu olacağımızı belirtmek isterim. Bu yıl aramıza katılan öğrencilerimizi ise tebrik ediyorum. Yüksekokulumuza hoş geldiniz.

 

Sevgi ve saygılarımla

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü

Doç. Dr. Erdoğan ÖZDEMİR

 

Yukarı