Yüksekokul Tarihi


Yüksekokul Tarihi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 5 Aralık 1989 tarihinde kurulur ve şu anda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak hizmet veren binada 1990-1991 döneminde eğitim faaliyetlerine başlar.

Kurucu Müdürlüğünü 4 yıl boyunca Prof. Dr. Tansel ÜNSALDI’nın yürüttüğü okula ilk akademisyen olarak 1991’de Nedret Kaymak tayin edilir. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu dört programla (Anestezi, Radyoloji, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Laboratuvar) eğitim ve öğretime başlar.

Tıbbi Laboratuvar Programı aslında Sivas Meslek Yüksekokulu bünyesinde iken okulun faal duruma geçmesiyle Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna nakledilir. Yüksekokulun gelişimine paralel bir biçimde program sayısı da artar; Hemşirelik ve Optisyenlik, Ağız ve Diş Sağlığı, Yaşlı Bakım ve Çocuk Gelişimi, İlk ve Acil Yardım, Diyaliz, Odyometri, Fizyoloji, Diş Protez ve Eczane Hizmetleri…

Okul ilk mezunlarını da 2 yıl sonra 1992’de 23 öğrenciyle açılan Optisyenlik Programından ve 25 öğrenciyle Hemşirelik Bölümünden verir.

Okul ilk bilimsel faaliyetini 24 Mayıs 1991 tarihinde “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının Sorunları” adlı bir panel düzenleyerek gerçekleştirir.

Meslek Yüksekokulu öğrencileri sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleyebilmek adına Mart 1991’de Sağlık-Hemşirelik Sanat Etkinlikleri Topluluğunu kurar ve hızlıca faaliyete geçirir.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun program sayısı 2016 yılında 15’e ulaşır ve bazı bölümlerde gece eğitimi dahi başlar. Dört yıl sonra program sayısı yoğun talep üzerine 21’e ulaşır.

Okulda, öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sunmak için son teknolojilerle donatılmış bir Bilgisayar Laboratuvarı, Tıbbi Laboratuvar Programı için bir öğrenci laboratuvarı ve birer tane Optisyenlik Laboratuvarı, Fizik ve Geometrik Optik Laboratuvarı, Diş Protez Laboratuvarı, Anatomi ve Yaşlı Bakım Uygulama Laboratuvarı ve derslikler yer alır.

Yukarı