ROBOTİK KOL YAPIYORUM

Unutmamamız gereken gerçek, teknolojinin geleceği çocuklarımızın elinde! Erken çocukluk döneminde vereceğimiz her katkı onların geleceğini şekillendirmede gerek sosyal yaşantısında gerekse okul yaşantısında son derece önemli faydalar sağlayacaktır. İlgi ve yeteneklerinin de ortaya çıkarılmasında katkı sağlayacak Robotik atölyemizde, Minik mühendisler; geleceğin teknoloji liderlerinin yetiştirilmesinin önemini kavrayacak, robotik ve kodlama eğitimini günlük yaşantılarındaki rolünü öğrenecek, Fen ve Matematik bilimlerini sevmeleri gibi pek çok kazanımı eğlenceli bir ortamda elde edeceklerdir.

“Robotik Kol” yapma atölyesine önce tanışmayla başlanır, Robot kolların günlük yaşantımızda önemi ve robotların yaşamımızı ne kadar kolaylaştırdığı hakkında sohbet edilip gerekli bilgiler verildikten sonra, “Robotik Kol” yapımına geçilir. Tamamen doğal ağaçlardan oluşan yarı yapılandırılmış ahşap malzemelerin tanıtımı yapılır, kağıt üzerine çizilmiş robot kol projesi öğrencilere dağıtılarak proje yönergesine göre işlemler yapması istenir, atölye sorumlularıyla birlikte robot kol oluşturulur. Son olarak yaptıkları robot kolla eğlenceli bir oyun oynayarak atölye çalışması tamamlanır.