Genel Tanıtım

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 1990 yılında kurulmuştur. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde, Dişçilik Hizmetleri Bölümü, Eczane Hizmetleri Bölümü,  Elektronik ve Otomasyon Bölümü, Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü, Sağlık Programları Bölümü olmak üzere toplam altı bölüm ve bu bölümlere bağlı 15 programda bulunmaktadır. Yüksekokulumuzda eğitim ve öğretim, 23 öğretim üyesi ve 22 öğretim görevlisinden oluşan akademik kadroya ilave olarak, Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi'nden görevlendirilen, her biri kendi alanında yetkin öğretim elemanlarınca yürütülmektedir.

Yüksekokulumuzda, tamamı bilgisayar ve projeksiyon cihazı donanımına sahip toplam 19 derslik ile 6 adet laboratuvar (Bilgisayar Laboratuvarı, Tıbbi Laboratuvar, Yaşlı Bakım Simülasyon Laboratuvarı, Anatomi Laboratuvarı, Optisyenlik Laboratuvarı, Diş Protez Laboratuvarı) mevcuttur.