Genel Tanıtım

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 1990 yılında kurulmuştur. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde, Dişçilik Hizmetleri Bölümü, Eczacılık Hizmetleri Bölümü, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü, Sağlık Bakımı Hizmetleri Bölümü, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Elektronik ve Otomasyon Bölümü olmak üzere toplam altı bölüm ve bu bölümlere bağlı 15 programda bulunmaktadır. Yüksekokulumuzda eğitim ve öğretim, 16 öğretim üyesi ve 21 öğretim görevlisinden oluşan akademik kadroya ilave olarak, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi başta olmak üzere birçok birimden görevlendirilen, her biri kendi alanında yetkin öğretim elemanlarınca yürütülmektedir.

Yüksekokulumuzda, tamamı bilgisayar ve projeksiyon cihazı donanımına sahip toplam 22 derslik ile 7 adet laboratuvar (Bilgisayar Laboratuvarı, Tıbbi Laboratuvar, Yaşlı Bakım Simülasyon Laboratuvarı, Anatomi Laboratuvarı, Optisyenlik Laboratuvarı, Diş Protez Laboratuvarı, Fizik ve Geometrik Optik Laboratuvarı) mevcuttur.