Tanıtım

ECZANE HİZMETLERİ PROGRAMI

Programın Amacı:  Bu programın amacı; eczanelerde, hastaya ilaç ve tıbbi ürünlerin sunumunda, yetkili ve sorumlu olan eczacılara yardımcı olmak üzere yüksekokul eğitimi almış eczane teknikeri yetiştirmektir. Eczane teknikerleri, ilaç ve tıbbi ürünlerin hazırlanması, saklanması ve sunulmasında, reçetenin, hasta ilaç bilgilerinin ve tedavinin tam ve doğru olarak izlenmesinde, bir plan doğrultusunda ilaçların ve tıbbi ürünlerin faturalandırması, satın alınması ve benzeri konularda, eczanenin kurumsal ilişkilerinde eczacıya yardımcı olmaktır. Ayrıca, eczane donanımının temizlik ve bakımını sağlamak da eczane teknikerinin görevleri arasındadır.

Programın Hedefi: Eczane hizmetleri programındaki temel hedef, öğrencilerin almış olduğu uygulama eğitimleri ile tıbbi etik ilkelere bağlı, işçi sağlığı ve iş güvenliği konularına hakim, hasta ve yakınları ile pozitif iletişim kurma becerisine sahip nitelikli eczane teknikerleri mezun etmektir.

İşbirliği Yapılan Kurum ve Kuruluşlar: Serbest eczaneler ve hastane eczaneleri, ilaç firmaları ve ilaç depoları

Dikey Geçiş Olanakları: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı’nda yeterli puanı almak koşuluyla alanıyla ilgili lisans programlarına ya da Uzaktan Eğitim Sistemleri’nin lisans tamamlama programlarına başvurabilir.

Bölüm Başkanı

Akademik Kadro

İletişim

Yukarı