Kariyer Söyleşileri" Halk Sağlığı Laboratuvarında İşleyiş ve Tecrübe Paylaşımı"

Haber Tarihi :   12.05.2024

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Program Başkanı Öğr. Gör. Dr. Rukiye ASLAN  tarafından 14 Mayıs 2024 Salı günü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda Tıbbi Laboratuvar Programı öğrencilerine yönelik "Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda İşleyiş ve Tecrübe Paylaşımı" isimli konferans düzenlendi. Konferans kapsamında T.C Sağlık Bakanlığı Sivas İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı Laboratuvar Sorumlusu Uzm. Bio. Ayhan YALNIZ konuşmacı olarak misafir edildi. Bu kapsamda etkinliğe Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Erdoğan ÖZDEMİR, öğretim elemanları ve  Tıbbi Laboratuvar Programı öğrencileri katıldı. Öğrencilere Halk Sağlığı Laboratuvarı'ndaki Laboratuvar Birimleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikerleri'nin Halk Sağlığı Laboratuvarları'ndaki Görevleri, Halk Sağlığı Laboratuvarları'nda İşleyiş, Kurumun Diğer Birimlerinde Çalışanlar ve Hiyerarşi – Mesleki Tecrübeler" konusunda bilgiler verdi. Tecrübe Paylaşımı ve soru-cevapların tamamlanmasının ardından program belge takdimi ile sona erdi.