YÜKSEKOKULUMUZDA, "AFETLERDE HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ" KONULU EĞİTİM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haber Tarihi :   17.10.2023

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü/İlk ve Acil Yardım Programı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Pelin ÇELİK’in Tübitak-2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği kapsamında kabul edilen “Afetlerde Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri” başlıklı eğitim programına öğrenciler ve akademisyenler katılmıştır. Mezuniyet sonrası hastane öncesi acil sağlık hizmetleri personeli olarak görev yapacak olan okulumuz İlk ve Acil Yardım Programı 2. Sınıf öğrencilerine yönelik planlanan eğitimde, afetler hakkında farkındalığın artırılması ve afetzedelere hastane öncesinde yapılması gereken tıbbi uygulamalar hakkında güncel literatür bilgileri ışında, alanında uzman eğiticiler tarafından bilgilendirmeler yapılmıştır.