Dr. Öğr. Üy. Sebahattin KARTAL'ın Koordinatörlüğünde "Fen Öğretimi ve STEM Materyal Sergisi" Düzenlendi.

Haber Tarihi :   22.12.2022

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sebahattin Kartal’ın koordinatörlüğünde "Fen Öğretimi ve STEM Materyal Sergisi" düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, SHMYO Müdürü Prof. Dr. Serkan Akkoyun, akademisyenler, okul öncesi eğitim programlarında çalışan öğretmenler ve Tazelenme Üniversitesi ile SCÜ öğrencileri katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Kartal yaptığı açıklamada, okul öncesi dönemde fen eğitiminin çocuğun bu bilgileri deneyimleyerek ve yaşayarak öğrenmesi halinde mümkün olabildiğini belirtti. Çocukların merakını giderecek, hayal gücünü geliştirecek materyal kullanımının ise bilgi ve farkındalık kazandırmada etkili olduğuna dikkat çekti. Sergi gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayarak materyaller hakkında katılımcılara bilgiler verildi.