"Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinin Önemi" Konusunda Paramedikler Günü Etkinliği Düzenlendi.

Haber Tarihi :   21.12.2022

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) tarafından İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerine yönelik “22 Aralık Paramedikler Günü” kapsamında “ Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinin Önemi” konulu konferans düzenlendi. 4 Eylül Kültür Merkezi Turkuaz Salon’da gerçekleştirilen ve SHMYO Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin Çelik tarafından düzenlenen konferansa SHMYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erdoğan Özdemir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Kenan Tekin ve Sivas İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezinde görevli Paramedik Selami Aydemir’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, konuşmacılar Sivas ilinde hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin işleyişi ve hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin önemi konusunda bilgilendirme yaptı. Program sonunda, SHMYO Müdür Yardımcısı Özdemir tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi verildi.