“Multidisipliner Açıdan Doku ve Organ Bağışı” Konulu Panel Düzenlendi.

Haber Tarihi :   08.11.2022

Her yıl 3-9 Kasım tarihleri arası Doku Ve Organ Bağışı Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu doğrultuda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO)  öğretim elemanları Öğr. Gör. Rahime Bıçakçıgil Özsoy, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Tok Yıldız ve Dr. Öğr. Üyesi Hesna Gürler tarafından “Multidisipliner Açıdan Doku ve Organ Bağışı” konulu panel düzenlendi. Panelde SHMYO öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hesna Gürler tarafından Türkiye’de ve Dünyada Doku ve Organ Bağışı, SHMYO öğretim elemanı Öğr. Gör. Rahime Bıçakçıgil Özsoy tarafından Doku ve Organ Bağışının Yasal Boyutu, Sivas CÜ Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Birimi Mesul Müdürü Doç Dr. Süleyman Koç tarafından Organ ve Doku Nakil Süreci, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Halis Demir tarafından Doku ve Organ Bağışının Dini Boyutu, Sivas CÜ Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü hemşire Gökhan Aynal tarafından Doku ve Organ Bağış Süreci konularında sunumlar gerçekleştirildi.  Moderatör Dr. Öğr. Üyesi Fatma Tok Yıldız “doku ve organ bağışı gereksinimi olan hasta sayısı her geçen gün artmakta olmasına karşın, bağış yapmak isteyen birey sayısı fazla ancak gerçek anlamda bağışçı olan birey sayısı azdır.  Bu nedenle farklı disiplinlerden uzmanlarımızla doku ve organ bağışına yönelik bilgilendirme yaparak farkındalığı arttırmak, zihinlerdeki soru işaretlerini en aza indirmek ve bağışçı olunması yönünde karar verebilir duruma getirmek amacındayız. Özellikle sunumlar sonrası soru-cevap bölümünde katılımın yüksek olması, bizim için panelin amacına ulaştığının en önemli göstergesi olmuştur. Bu doğrultuda başta Rektör Hocamız Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, SHMYO Müdürümüz Prof. Dr. Serkan Akkoyun, Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Funda Evcili ve panelistlerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca panele katılan hocalarımız ve öğrencilerimize de teşekkür ederiz” dedi.