Sağlık Hukuku Söyleşileri Kapsamında "Hasta Hakları ve İlgili Mevzuat" Konulu Webinar Yapıldı.

Haber Tarihi :   26.10.2022

Sağlık hukuku söyleşilerinin ilki Hasta Hakları Günü dolayısıyla "Hasta Hakları ve İlgili Mevzuat" adıyla gerçekleştirildi. Söyleşi online olarak zoom programı üzerinden yapıldı. Okulumuz ögretim görevlisi Rahime Bıçakçıgil Özsoy tarafından düzenlenen programda katılımcı olarak Tıp Hukuku ve Etiği alanında çalışan hasta hakları aktivisti Doç. Dr. Gürkan Sert konuk edildi. Programa akademisyenler, lisansüstü, lisans ve önlisans öğrencileri katılım gösterdi. Hasta hakları, kanunlarimizda hasta haklarına yönelik düzenlemeler, hasta hakları kapsamında olmayan durumlar, aydınlatılmış onam, hastaların özel yaşam hakları gibi konular hakkında bilgilendirme yapıldı.