Doç. Dr. Savaş KAYA, Fen Bilimleri Alanı'nda LAKEV Ödülü'ne Layık Görüldü.

Haber Tarihi :   09.06.2022

Gelenekselleşen Lütfi Abay Kültür Eğitimi Vakfı (LAKEV) 5. Bilimsel Araştırma ve Yayın Teşvik Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonunda gerçekleştirilen törene Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, Belediye Başkanvekili Turan Topgül, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Hayırsever İş İnsanı Lütfi Abay, protokol üyeleri, dekanlar, müdürler ve akademik personel katıldı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü tarafından hazırlanan müzik dinletisinin ardından SCÜ Kurumsal İletişim Merkezi (KİMER) tarafından hazırlanan Lütfi Abay’ın hayatından kesitler sunan film gösterildi. Filmin gösterimi sırasında duygusal anlar yaşandı. Film gösteriminin ardından söz alan Vali Vekili Şakir Öner Öztürk “LAKEV Ödülleri, hem SCÜ hem de Sivas ilimiz açısından oldukça önemli. Üniversitelerin hayırseverler ve vakıflar tarafından desteklenerek bilimsel araştırmalarını artırmaları, ulusal ve uluslararası dergilerde yer alması, ülkemizin kalkınması ve gelişmesi ile üniversitelerimizin gelişip dünyadaki üniversiteler içinde ilk 500’de ilk 1000 üniversite arasında yer almaları açısından da önemli bir ivme sergileyeceğini ifade etmek istiyorum.” dedi.

Belediye Başkanvekili Turan Topgül “ Lütfi Abay abimiz, şehrimize okullar, yurtlar yaptırarak kurdukları vakıf aracılığıyla öğrencilerimize ve akademisyenlerimize büyük desteklerde bulunuyorlar. Rabbim herkese verebilir ama herkes hayır hasenatta bulunamaz. Bu yüzden Lütfi Abay gibi hemşerilerimizin, Rabbim sayılarını artırsın diyorum.” diye temennilerini ifade etti. Sonrasında söz alan SCÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldız “Güzel bir programın devamı bu. Ödül Töreni sadece 1 yıl yapılmadı, ama 2016’dan beri bu ödülleri veriyoruz. Elbette Cenab-ı Hak insanlara farklı özellikler, farklı imkânlar veriyor. Kimine ilim, kimine ise varlık veriyor. İlmin bir zekâtı var. Tabi ki varlığın da bir zekâtı oluyor. Hayırseverlerimizi görmek bizi mutlu ediyor. Lütfi abi de bunlardan birisi. Şehrine sahip çıkan, özellikle eğitime önem verip ilkokul, lise ve yurt yaptıran çok kıymetli birisi.” şeklinde konuştu.

Lütfi Abay, “Bu film beni çok eskilere götürdü. Herkesin hayatında çok dönüm noktaları vardır. Yün tarağını görmüş olmam, bana ilk sanayiciliğimi hatırlattı. Ben orada gerçekten sanayiciliğe başladım. Okuldan geldikten sonra sıraya girip beni bekleyen teyzelerin yünlerini tarayarak harçlığımı çıkardım. Şunu diyebilirim ki ta o yıllardan üniversite yıllarıma kadar benim harçlığım hiç tükenmedi. Birçok aşamalardan geçtim. Benim bugünlere gelmeme sebep olan Rabbime şükrediyorum.” dedi. Konuşmasının sonunda yazmış olduğu  “Rabbim” adlı şiirini okudu.

Törende, Fen Bilimleri dalında ödül kazanan Doç. Dr. Savaş Kaya ödülünü Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, Sağlık Bilimleri dalında ödül kazanan Prof. Dr. Halil İbrahim Ulusoy’a ödülünü Hayırsever İşadamı Lütfi Abay verirken, Sosyal Bilimler dalında yaptığı çalışmalarla ödül almaya hak kazanan Prof. Dr. Ahmet Yüksel ödülünü Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’ın elinden aldı. LAKEV Ödüllerine başvuran diğer akademisyenler ise hediyelerini ve teşekkür belgelerini SCÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç ve Prof. Dr. Hakan Yekbaş’ın elinden aldı. Tören sonunda Rektör Prof. Dr. Yıldız tarafından Hayırsever İş İnsanı Lütfi Abay’a teşekkür belgesi ve hediye verildi.

https://www.cumhuriyet.edu.tr/haber/10984-lakev-odul-toreni-gerceklestirildi
 

Yukarı