ÜTS Medula Optik Sistemi Online Eğitimi Düzenlendi.

Haber Tarihi :   02.06.2022

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi SHMYO optisyenlik programı 02 Haziran 2022 tarihinde çevrimiçi olarak “ÜTS & Medula Optik Paket Program Eğitimi” gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi Erdoğan ÖZDEMİR’in düzenlediği eğitime, eğitmen olarak Optisyenlik Mesleği Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Optisyen İsmail UYAR katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Serkan AKKOYUN gerçekleştirdi. AKKOYUN, konuşmasında optisyenlik programının yüksekokulunun aktif programlarından olduğunu ve optik sektörü ile öğrencileri bir araya getirmenin öğrencilerin mesleki gelişimindeki önemini belirtti. Ayrıca yalnızca optisyenlik müesseselerindeki bilgisayarlara tanımlı ÜTS ve Medula Optik Paket programlarının nasıl kullanıldığının ve çalışma sisteminin öğrenciler tarafından anlaşılabilmesi açısından son derece yararlı bir eğitim düzenlediklerini ifade etti. Optisyen İsmail Uyar, kendi optik müessesesinden çevrimiçi olarak katıldığı toplantıda, SGK sözleşmesi, ÜTS ve Medula sistemlerinin birbiri ile olan ilişkisini açıkladıktan sonra programları çalıştırarak ÜTS ve Medula Optik sistemlerine veri girişinin nasıl yapıldığını gösterdi. Müessesesinde karşılaştığı ilginç örnek olaylarla sunumunu renklendiren UYAR, öğrencilerden gelen soruları içtenlikle yanıtladı. Optisyenlik Paket Program dersi kapsamına yapılan bu etkinlikle öğrenciler, bir dönem boyunca derste işledikleri konuların, optisyenlik müesseselerindeki uygulamalarını görerek öğrendikleri bilgileri pekiştirme imkanı buldular.