SHMYO Öğrencilerine Prof. Dr. Fuat Sezgin Anlatıldı.

Haber Tarihi :   15.04.2022

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle, Üniversitemiz Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Kulübü (ADEM) tarafından Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kayapınar'ın koordinatörlüğünde yürütülen "Benim Değerim Bilimde Önderim Prof. Dr. Fuat Sezgin" isimli proje kapsamında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) öğrenci ve akademisyenlerine konferans ve sergi programı düzenlendi.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan ADEM Kulübü koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kayapınar katılımcılara merhum Prof. Dr. Fuat Sezgin’in çok tanınmadığını, amaçlarının İslam Bilim Tarihi ve birçok alanda araştırma yapan merhum hocayı öğrencilere tanıtmak olduğunu belirtti. SHMYO Müdürü Prof. Dr. Serkan Akkoyun ise, “Değerli arkadaşlarım merhum Prof. Dr. Fuat Sezgin sağlık alanında da birçok çalışma yürüterek eserler ortaya koymuştur. Biz de sağlık ile ilgili çalışmalar yaptığımız için sizden ricam Fuat Sezgin hocamızı iyi araştırıp onun ışık tuttuğu bilim yolundan yürümenizdir.” dedi. Video gösteriminin ardından ADEM Kulübü öğrencileri katılımcılara Prof. Dr. Fuat Sezgin hakkında sunum yaptılar. Sunumun ardından SCÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu müdür yardımcısı Doç. Dr. Funda Evcili tarafından proje ekibine teşekkür belgesi takdim edildi.