Tanıtım

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

Programın Amacı: Diş Protez Programı, topluma ve etik ilkelere duyarlı, çevresine saygılı, mesleğinde yeterlik kazanmış; kendisini geliştirmeyi hedefleyen; bilimsel düşünme biçimini benimseyen; farklı düşüncelere açık, sağlık sektöründe yer alan kamu kurum ve özel kuruluşlarda Diş Protez Teknikeri olarak çalışabilen; diş hekimine yardımcı olabilecek nitelikli, mesleki bilgi ve beceri ile donatılmış insan gücünü yetiştirmektir.

Programın Hedefi: Diş protez programının temel hedefi ülkemiz için nitelikli diş protez teknikeri yetiştirmektir. Bu nedenle öğrenciler, üniversitede edindikleri mesleğe ilişkin kuramsal bilgilerini beceriye dönüştürmek, bilgi ve becerilerini uygulamalı olarak geliştirmek amacıyla öğrenimlerinin ikinci ve son dönemlerinde staj yaparlar. Öğrencilerin, laboratuvardaki cihazların ve araçlarının kullanım öncesi kontrollerini yapıp düzenli aralıklar ile kalibrasyonlarını yaptırmak, diş hekimince alınan ölçüye göre hastaya özel modelini hazırlamak, diş hekimince alınan ölçüler ile verilen talimatlara göre protezleri, ortodontik apareyleri, porselen işlemlerini ve protezlerin tamirini yapmak, laboratuvar araç gereçlerinin temizlik ve dezenfeksiyonunu yapmak ve cihazların günlük bakımını sağlamak gibi nokttalarda yeterliliklerinin artırılması hedeflenmektedir.

İşbirliği Yapılan Kurum ve Kuruluşlar: Öğrenciler, programın gerektirdiği öğretim faaliyetleri, istihdam olanakları ve planlama konularında çevredeki üniversiteler, özel ve kamu hastaneleri, diş protez teknolojileri bölümü ile ilgili işletmeler, meslek odaları ve meslek elemanları ile iş birliğine yönlendirilir.

Dikey Geçiş Olanakları: Diş protez teknolojisi programı öğrencileri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Sağlık İdaresi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Sağlık Yönetimi programlarına geçiş yapabilirler.

Bölüm Başkanı

FATMA TOK YILDIZ
Dr.Öğr. Üyesi FATMA TOK YILDIZ
Bölüm Başkanı